Derya Kocaer
Kategori
Hakkında
- Eserler
Sazlıklar
Eser, kağıt üzerine füzen tekniği uygulanarak yapılmıştır ve gönderime uygun durumdadır. Çerçevesiz, fakat paspartulu gönderiyorum. Lütfen soru sormaktan çekinmeyin; deryakocaer95@gmail.com Instagram ID: derya.kocaer
Dallar
Eser, kağıt üzerine karakalem tekniği uygulanarak yapılmıştır ve gönderime uygun durumdadır. Çerçevesiz, fakat paspartulu gönderiyorum. Lütfen soru sormaktan çekinmeyin; deryakocaer95@gmail.com Instagram ID: derya.kocaer
Yalnızlık
Yapay kumaş teknolojisi 20. yüzyılın ortalarında daha da gelişmiştir. Bütün bu gelişmeler toplumları daha demokratik bir hale getirirken giysi farkıyla zengin yoksul ayrımını ortadan kaldırırken moda etkisiyle ihtiyaç fazlası tüketime bağlantılı olarak ihtiyaç fazlası üretime neden olmaktadır. Dışavurumcu anlayış ile oluşan resmin genelinde hakim olan renkler; kahverengi, ten rengi, beyaz ve yeşildir. Sıcak ve soğuk renkler harmanlanarak oluşturulmuştur. Genel olarak otantik bir değer taşıyan bu resimde, hayatımızda önemli yer kaplayan kişilerin kıyafetlerinden yararlanarak, nesneyi eserimde somut hale getirdim. Resimde birbirine bitişik şekilde resmedilen ayaklar, tüketim kültürünün içerisinde bizzat var olan fakat yalnızlaşmış insanları betimlemektedir. Yerde oturmuş iki ayağı birbirine bitişik insan, gelecek korkuları olan, düşünen insandır. Bir bolluk gerçeği ve bunun ileri seviyede arttığı günümüzde insan büyük ölçüde zararla karşı karşıya kalmakta ve kendi elleri ile oluşturduğu yapay dünya da yalnızlaşmaktadır. Kendisi de dahil olarak zararı üstlenen insanı, resmimde izleyiciye bu şekilde yansıtmayı hedefledim.
Bunalım
Tuval üzerine Akrilik boya ile oluşturulmuştur, asma aparatı bulunmaktadır.
Sesleniş
Yaşamımızda bir taraftan yapan bir taraftan yıkan bir anlayış hakim olmaktadır. Üretimin oldukça artması yani büyük bir endüstrinin olması sonucu tüketim eylemi de kaçınılmazdır. Endüstri yaşamı sonucu manevi anlamda yıkıma uğrayan insanoğlu, psikolojik olarak huzursuzluk içinde kıvranmaktadır. Otomatikleşme sonucu belirli bir sisteme ayak uyduran insan duygusuz, soğuk bir hale bürünmeye başlamıştır. Bu bağlamda insanda oluşan psikolojik durumu, genelde resmimde hakim olan soğuk renk tonları ile betimledim ve insanın ruh durumunu bu şekilde izleyiciye aktarmayı amaçladım. Resimdeki kıyafetler ve eller de endüstri döneminin sözcü ve taşıyıcısı durumundadır. Tüketim nesneleri olan kıyafetlere eserimde yer vererek toplu üretim faktörünü simgelemeyi amaçladım ve bizzat ruh durumunu yansıtmak için de insan ellerine yer verdim. İnsan ellerinin demiri tutuş tarzından, insanın bulunduğu çağın durumundan dolayı ruh durumunun tedirgin olduğunu hissettirmeyi amaçladım.
Kaos
21.yüzyıl, hem manevi anlamda duygu ve değerlerin, hem de maddi anlamda metaların çok kolay bir şekilde tüketildiği bir dönemdir. Manevi anlamda tüketim, insan ruhunda derin yaralar açarken, maddi tüketim ise, doğaya büyük ölçüde zarar vermektedir. Metropol insanının modern görünmeye duyduğu aşırı istek; tüketim çılgınlığını karşı koyulamaz bir hale getirmiştir ve adeta normalleştirmiştir. İnsanın kendine ve doğaya verdiği zararı ''Kaos'' isimli eserim ile ifade etmeye çalıştım.
Bıkkınlık
Bir bolluk gerçeği ve bunun ileri seviyede arttığı günümüzde insan büyük ölçüde zararla karşı karşıya kalmakta ve kendi elleri ile oluşturduğu yapay dünya da yalnızlaşmaktadır ve kendisi de dahil olarak zararı üstlenen insan, resmimde izleyiciye bu şekilde yansıtılmak istenmiştir.
Çünkü önce kalem ve kağıt vardı...