Eser Açıklama
Sufi Serisi Neyi Anlatıyor?
İnsanların, birkaç katmandan oluştuğuna inanıyorum. Derinlemesine indikçe, öze ulaşmak için biraz daha kazmak ve diplere inilmesi gerek diye düşünüyorum. Bana kalırsa, boyalar da figürler ile eşdeğerlik olarak buna benzer. Seyrelttikçe boyayı, rengin özüne dönüyoruz ya da belki de uzaklaşıyoruz. İnsan da budur, soydukça kişiliği başka bir benlik çıkıyor. Her benlik ve karakter, bizim gördüğümüz, görünenin yansımasıdır sadece. “Ben” eksenli yaşam becerisidir. Derinlerde başka personalar da barınıyor. Benim ilgim bu personalar ile..
Figürlerdeki mavi renk bunu yansıtıyor. Fotoğraf biliminde olan ‘negatif’ fotoğrafları ele alıyorum. Fondaki sıcak renklerin karışımı ise ‘doğum’ olgusunun benim bakışımdan metaforu. Doğarken karakterimizi seçemiyoruz, bir şeye bürünmek zorunda değiliz. En şeffaf hâli ve görünen hâli. Fonda yer alan çeşitli renkler ile harmanlanan vulva formu ise benim dilimde; doğum adına varoluşun metaforik hâlini yansıtıyor. İnsanın varoluşu kendini keşfetmeyle tamamlanır. Bu neden ile fonda vulva yani ‘Hikari’ , ön perspektifte ise ‘Sûfi’leri’ işliyorum.
Sufi’s Of Domen;
Bu organdan çıkan figür temalı diye belirtilebilir en özetle. Bunun derinine inersek ; İnsanlığın en kötü yüzünü gördüm. Canavarları. Nasıl öyle olduklarını merak ettim. Çevrelerinin kurbanları olmuşlar. Kötü hastalık gibi görmeye başladım. İnsandan insana, yaştan yaşa bulaşan bir şey. Çoğumuz kötü niyetle bir şey yapamayacağımıza inanırız. Bu doğrudur. Öldürmek ya da zarar vermek için duyduğumuz anlık dürtüyü engelleyebiliriz. Buna karşı bir tür bağımlılığınız vardır. Ama birileri hayatlarında yaşadıkları bir tür trajedi veya kayıp sonrasında bağışıklıklarını kaybediyor olabilir. Kötülüğe açık hale geliyorlar. Hayatlarında zayıf düştükleri o noktadan sonra kötü dediğimiz kişiler oluyorlar.
Etiketler
Resim
Figüratif
Sufi’s Of Domen; KV (Yağlı Kalın Gramaj Kağıt)
Resim
Naz Işıksoy
Resim, Heykel
₺25.000
- Durum: Satışta
- Boyut: 70 x 100 cm
- Konu: Figüratif
- Materyal: Kağıt, Tuval
- Araç: Kağıt, Akrilik Boya, Yağlı Boya
- Tür: Resim
- Asmaya hazır
- Çerçevesiz
Resim
Heykel
Hakkında
1995 yılında Bursa'da doğan sanatçı, 2013 yılına kadar Bursa’da resim ve sanat atölyesinde temel sanat eğitimi aldı. 2019 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Moda Tasarımı Bölümü'nden onur belgesi ile mezun oldu.
Tarihi Santral Elektrik Müzesi’nde, ‘giyilebilir sanat’ ideolojisi ile kapsül koleksiyon olarak hazırladığı kişisel defilesi; ”SİMÜLASYON" adlı koleksiyonunu 2019, İstanbul’da, Bilgi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdi.
Global alan ve Türkiye'de ulusal ve yerel sergi & sempozyumlara katılan Naz Işıksoy, ağırlıklı olarak resim olmak üzere multi disiplinli bir sanatçı olarak faaliyet göstermektedir.
Işıksoy, resim, dijital manipülasyon, dekorasyon, tasarım ve heykel yerleştirme alanlarındaki çoklu disiplin üretimlerini, kurucusu olduğu online satış platformu www.nazisiksoy.com üzerinden sanatseverler ile buluşturuyor. Yarı zamanlı olarak Bodrum Gümüşlük'te, ağırlıklı olarak İstanbul atölyesinde Türkiye’de yaşıyor.
Naz Işıksoy, çalışmalarında paranormal, varoluş psikanalizini, erotizmi ve din ile felsefenin insanlara dokunuşunu ilham alıyor. Bu kuramlar altında kendi ve çevresinin benliğinin deformasyonlarını oluştururken gerçek ile soyut kavramların ayrımını sorgulamayı sağladığını vurguluyor.
Bu vurgulama sanatçı tarafından ‘misyon’ şeklinde adlandırılıyor.
Multi-disipliner faaliyetler gösteren Naz Işıksoy, eğitimini almış olduğu çizim, tasarım ve doku kuramını, çeşitli medyum ve tabanlar üzerinde çalışmalara uyarlamaktadır.
Kullanılan materyallerin seçiminde özgür, limitsiz ve kontrolsüz olunması, karakter dilini oluştururken bireyselleşmeye ve benliğin çözümlemesine olanak sağladığını savunuyor.
Sanatçı, insan benliğinin birkaç temelden süregeldiğine inanıyor;
‘SUFI’ , ‘HİKARİ’ , ‘KAGE’ serileri
Naz Işıksoy tarafından süregelenin sizlere benlik yansımasıdır.

Çünkü önce kalem ve kağıt vardı...
Popüler Kategoriler
Yardım Merkezi
Copyright © 2025. Tüm Hakları Saklıdır.